همزمان با آغاز ثبتنام آزمون زبان دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت جنبوجوش دانشجویان پشت آزمون EPT
دانشجویانی که در مقطع دکتری قبول میشوند، باید برای شرکت در آزمونهای معتبر زبان انگلیسی که توسط دانشگاههای مختلف برگزار میشود، آماده باشند؛ آزمونهایی که در دانشگاههای مختلف متفاوت است و هر دانشگاه بنا به نیازسنجی خود آن را برگزار میکند و قطعا اولین هدف آن سنجش تسلط دانشجویان بر زبان انگلیسی است؛ موضوعی که با توجه به مقطع دکتری دارای اهمیت ویژهای است و دانشجویان این مقطع باید بتوانند علاوهبر بهرهمندی از منابع علمی بهروز خارجی، رساله خود را نیز در صورت لزوم به زبان انگلیسی ارائه دهند. از این رو اگر دانشجویی نتواند نمره قبولی در این آزمونها را کسب کند، یعنی توانایی کافی در حوزه زبان انگلیسی ندارد و حتی اگر مدرک تحصیلی مقطع خود را نیز داشته باشد، چندان کمکی به او نخواهد کرد.
اهمیت تسلط دانشجویان این مقطع به زبان انگلیسی باعث شده علاوهبر برگزاری آزمونهای معتبر زبان انگلیسی توسط دانشگاههای مختلف، نمره قبولی در این آزمونها نیز از سوی اکثر دانشگاهها مورد تایید قرار گیرد؛ در حقیقت اگر دانشجویی بتواند در آزمون زبان انگلیسی دانشگاه خود نمره قبولی را کسب کند، نمره او مورد تایید دانشگاههای دیگر نیز خواهد بود.
TOLIMO، MSRT، IELTS، TOFEL و MCHE از جمله آزمونهای معتبر زبان انگلیسی به شمار میروند که از سوی دانشگاههای مختلف کشور برای دانشجویان این مقطع در نظر گرفته شده است. دانشگاه آزاد اسلامی نیز با برگزاری آزمون EPT سطح علمی دانشجویان مقطع دکتری خود را در زبان انگلیسی میسنجد؛ آزمونی که ثبتنام آن از روز گذشته آغاز شده و دانشجویان تا ۱۸ فروردین فرصت دارند برای شرکت در این آزمون ثبتنام کنند و ۳۱ فروردین نیز سر جلسه آزمون حضور یابند؛ حضوری که نتیجه آن برای دانشجویان بسیار اهمیت دارد و تنها در صورت موفقیت در آن، امکان شرکت در آزمون جامع را خواهند داشت.
هرچند همه دانشجویان مقطع دکتری از برگزاری آزمونهای معتبر زبان انگلیسی از سوی دانشگاهها اطلاع دارند، اما این آزمونها نیز همانند سایر آزمونهای برگزارشده، موافقان و مخالفانی دارد و EPT نیز از این امر مستثنی نیست؛ بهگونهای که جمعی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی از سال گذشته با راهاندازی کمپینی نسبت به این آزمون اعتراض داشته و خواهان اصلاح برخی از مولفههای آن بودند. یکی از مسائل مطرحشده از سوی اعضای این کمپین، بالاتر بودن سطح آزمون از حد استاندارد و عدم توانایی دانشجویان برای قبولی در آن به شمار میرود. این مهم در حالی است که تا امروز ۲۰ هزار نفر از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی توانستند این آزمون را با نمره قبولی پشت سر بگذارند و قطعا قبولی این تعداد دانشجو نشاندهنده برگزاری آزمون در سطح استانداردهای تعیینشده است و EPT به هیچ وجه آزمونی دستنیافتنی به شمار نمیرود.
یکی دیگر از مسائلی که از سوی اعضای این کمپین مطرح میشود، امکان اجازه به دانشجویان برای شرکت در آزمون جامع پیش از گذراندن EPT است.
این مساله نیز امکانپذیر نخواهد بود، چراکه دانشجویان مقطع دکتری ابتدا باید صلاحیت خود را درخصوص تسلط به زبان انگلیسی به اثبات برسانند و بعد از آن بتوانند در آزمون جامع شرکت کنند.
البته این بدان معنی نیست که دانشجو تنها یک بار فرصت شرکت در EPT را داشته باشد، بلکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی این فرصت را دارند تا پیش از فرارسیدن نوبت آزمون جامعشان در آزمون تخصصی زبان انگلیسی مورد تایید دانشگاه شرکت کرده و در آن قبول شوند و بعد از آن اجازه شرکت در آزمون جامع را خواهند داشت.
هرچند برخی از اعضای این کمپین در نظر دارند برگزاری اولین آزمون EPT در سال جاری را تحریم کنند، ولی نهتنها این مهم با استقبال از سوی اکثریت اعضا همراه نشده است، بلکه باید این مهم را یادآور شد که دانشگاه آزاد اسلامی برای سنجش سطح زبان انگلیسی دانشجویان مقطع دکتری تنها به برگزاری آزمون EPT اکتفا نکرده است و دانشجویان میتوانند در آزمونهای دیگر مانند MSRT و TOEFL نیز شرکت کنند و در صورت قبولی در آنها دیگر نیازی به شرکت در آزمون EPT ندارند.

پاسخ دهید