دانشگاههای غیردولتی بنگاههای تجاری شدهاند
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است دانشگاههای غیردولتی به بنگاههای تجاری تبدیل شدهاند که فقط پول میگیرند و کشور با خیل مدرک به دستانی مواجه خواهد شد که قابل استفاده هم نیستند.
قاسم احمدی لاشکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره ایده ورود موسسات آموزش عالی غیردولتی در حوزههای پزشکی و پرستاری گفت: بیحساب و کتاب جذب کردن در هر حوزهای باعث بیاعتبار کردن آن میشود؛ امروز مدرک فارغالتحصیلان ما به آن دلیل از آبرو افتاده که هزاران مرکز آموزش عالی در کشور در حال جذب دانشجو هستند.
نماینده مردم چالوس، کلاردشت و نوشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر چیزی باید به اندازه باشد، افزود: حدود ۱۰ سال پیش اگر یک نفر وارد دوره دکتری میشد مشخص بود که پس از فارغالتحصیلی در کدام جایگاه باید مورد استفاده قرار گیرد؛ امروز فقط دانشگاه آزاد سالانه ۲۵ هزار نفر دکتری فارغالتحصیل میکند که نه نیازی به آنها است و نه جایی برای جذبشان.
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با این مقدمه توضیح داد: امروز در حوزه پزشکی کمبود آنچنانی در کشور وجود ندارد که درهای دانشگاهها به صورت لجام گسیخته برای جذب دانشجو در این عرصه باز شود؛ بنابراین حتما وزارت بهداشت و درمان باید نظارت داشته باشد.
وی ادامه داد: ممکن است لازم باشد ۹۰ سهمیه به ۱۰۰ افزایش داشته باشد؛ ولی نه اینکه در سراسر ایران دانشگاه راهاندازی شود، دانشجو جدب کند، پول بگیرد و فلهای نیرو بیرون دهد.
راه برای ورود بیسوادان پولدار دارای مدرک به عرصه پزشکی باز نشود
این نماینده مجلس با بیان اینکه مگر چه اندازه امکانات و تجهیزات در کشور وجود دارد، گفت: امور مختلف را باید به اندازهای به بخش خصوصی واگذار کرد که موجب آسیب برای کشور نشود؛ امروزه دانشگاههای غیردولتی، دانشگاه نیستند بلکه بنگاههای تجاری هستند که فقط پول میگیرند، نیرو بیرون میدهند و کشور با خیل مدرک به دستانی مواجه خواهد شد که قابل استفاده هم نیستند.
وی تاکید کرد: اجازه ندهیم یک آدم بیسواد به جهت آنکه مثلا توانسته یک میلیارد تومان پول به موسسات غیردولتی بدهد، به حوزه پزشکی ورود کند؛ بنابراین چنین ایدهها و تصمیماتی را باید با حساب و کتاب و ضابطهمند پیگیری کرد زیرا در غیر این صورت مشکل به وجود خواهد آمد.
کمبود پرستار ظرف سه سال آینده حل میشود
احمدی لاشکی توضیح داد: در حال حاضر الی ماشاءالله در رشتههای مامایی، علوم آزمایشگاهی، هوشبری و دیگر رشتههای پیراپزشکی نیروی مازاد وجود دارد؛ فقط در رشته پرستاری نیاز جامعه با ظرفیت دانشگاههای دولتی برابر نیست که در آنجا هم فاصله زیادی مشاهده نمیشود.
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: سالانه تعداد قابل توجهی دانشجو در رشتههای پرستاری جذب میشود و یقین دارم کشور ظرف سه سال آینده به نیاز خود در این حوزه میرسد؛ نکند با یک تصمیم اشتباه، جذب در این رشته چند برابر شده و از اعتبار و ارزش آن کاسته شود لذا راهکار در این زمینه باید حتما حسابشده و مدیریتشده باشد.

پاسخی بگذارید